Milliyet Sanat’ın değerli müzik eleştirmeni Yavuz Hakan Tok 13 Mayıs 2016 tarihli övgü dolu yazısında ilk albümüm Yalnızlık Abidesi’ni yazdı…
Daha 20’li yaşlarına bile gelmeden ilk grubunu kuran ve müziğe okullu değil alaylı olarak başlayan Burak Buyruk, bir dönem İngiltere’de yaşamış ve orada da müzikle mesaini devam ettirmiş. Başka başka işler yapıyorken dahi şarkı yazmaya devam eden Buyruk, nihayet 2010 yılında ilk teklisi “Koşan Adam” ile dinleyici karşısına çıkmış. Buyruk’un ilk albümü “Yalnızlık Abidesi” ise 2015 yılının Şubat ayında Sekiz Müzik etiketiyle yayımlandı.

Geçtiğimiz bir sene içerisinde ülkede çok fazla şey yaşandı ve her seferinde en büyük hasarı hep müzik aldı biliyorsunuz. İleride bugünler nasıl anlatılacak bilmiyoruz ama bu dönemlerde albüm çıkaranların, özellikle de yıllarca emek verdikleri ilk albümlerini çıkaranların bu şanssız günleri hiç unutmayacakları aşikar. Burak Buyruk da bunlardan biri oldu olmasına ama hiçbir albümü keşfetmek için geç değildir; iş ki albüm keşfedilmeye değer olsun. Kaldı ki Burak Buyruk albümünün arkasında durabilenlerden.
Albümde ilk tekli şarkısı “Koşan Adam” da dâhil olmak üzere, toplam sekiz şarkı var. Şarkıların tamamının söz ve müzikleri Burak Buyruk tarafından yazılmış. Düzenlemelerde ise üç şarkıda Sertaç Ekiz, üç şarkıda Emrah Alpat, iki şarkıda da İlkin Kitapçı isimlerini görüyoruz.
Dönüş Yok: https://www.youtube.com/watch?v=KXoUhr0-3Tg
“Bana biraz daha alkol,” başta olmak üzere, sloganlarla dolu, kolay eşlik edilebilir “Yalnızlık Abidesi”, tam bir konser şarkısı. Nefesli ve vurmalı sazların şarkıya kattığı coşku kadar bas yürüyüşü de insanın içini kıpır kıpır yapan türden. Enstrümanların bilgisayar “edit” programının kanallarında hizaya sokulmuş ruhsuz öğeler gibi tınlamadığı, elektronik unsurların bile kanlı canlı ses verdiği albümün en iyi şarkılarından biri ikinci sırada yer alan “Kollarımda”. Ardı ardına gelen “Dibe Vur” ve “Koşan Adam”, enerjisi yüksek, dinleyende harekete geçme güdüsü yaratan şarkılar. Gerçi bu umutlu ve enerjik hal, albümün bütününe hâkim. “Aşk İstiyorum” da böyle bir şarkı mesela, “Enteresan Hayat” da. Başından sonuna “pop-rock” bir havada süren albümün pop tarafı en ağır basan iki şarkısı “Dönüş Yok” ve “O Artık Beni İstemiyor”, özellikle düzenlemeleriyle dikkat çeken şarkılar. Görünen o ki, Sertaç Ekiz, albümün yapımcısı olmanın ötesinde, aranjör olarak da dikkatlerden kaçmaması gereken bir müzisyen.

Daha güçlü bir “sound”, daha parlak bir “mix” ve “mastering” olabilir miydi? Elbette olabilirdi ama işin o kısmı ne çare ki dönüp dolaşıp çalışılan stüdyoya, kullanılan ekipmana, yani paraya bakıyor ve bir ilk albüm için altından kalkılabilecek bir yük değil. Mevcut imkânlarla yapılabileceğin en iyisini yapabilmekse bir başarı. Tıpkı Burak Buyruk’un yaptığı gibi.
Kaynak: http://yavuzhakantok.blogspot.com/2016/05/dinlediklerim.html
—